Ett vanligt ovanligt liv


En självbiografi av Mats Lindström.

Handling:

“Titta farbror Larsson! Titta, vilket fint gevär far har köpt!

Grannpojken höll stolt upp hagelgeväret då ett vådaskott plötsligt brann av!
Salvan dämpades något av kaffepannan som sträckts fram men en stor del av haglen small rätt in i bröstet på den unge Evald som blödande föll ihop på köksgolvet.
Han hade nyligen fyllt tjugofem år och var inbjuden till grannarna på en kopp kaffe. Det hade nu gått lång tid sedan han hade varit på besök och det fanns mycket de skulle prata om. Sällskapet hade precis slagit sig ned vid köksbordet när det yngsta barnet i familjen kom in i rummet med bössan i handen och den hemska olyckan skedde som för alltid skulle påverka vår morfars liv”.

Sätt dig ner och skriv! Så brukar det låta när författare ska inspirera till författarskap.
Vänta inte på att hela din berättelse helt plötsligt faller på plats och att det hela verket uppenbarar sig som en självklarhet på vit bakgrund! Att skriva börjar ju ofta som en idé, ett infall och en lust att dela med sig av något.

I den här boken har jag samlat mina starkaste minnen och funderingar från den första och kanske mest intensiva halvleken av mitt liv. Jag har blandat mina reflektioner och tankar med en del släktforskning som jag fått ta del av. Sen har jag vävt in femtiofem år av egna fragmentariska minnen plus en del skrönor och halvsanningar som jag snappat upp under åren. Jag hoppas att du tycker att läsningen är så intressant så att du vill spendera din värdefulla tid på den. Du kanske kan skapa dina egna minnesbilder kring berättelserna och att du får behållning av både de vardagliga och de mer udda händelser som jag delar med mig av. Allt jag skriver om är ju personligt men jag har väl försökt att undvika sådant som kan uppfattas som alltför privat. Jag har däremot inte försökt försköna eller utelämna sådant som gjort stort avtryck hos mig.

Maila om du vill ha access till ”Ett vanligt ovanligt liv”

Planerad release för biografin ”Ett vanligt ovanligt liv” är 2020-03-01

Upp stiger solen - En roman för unga vuxna av Mats Lindström

Upp stiger solen


En ”feel-good” roman för unga vuxna av Mats Lindström.

Handling:

Samuel Bäck är en stor drömmare, och för att inte gå under i den lilla trista bruksorten Bjurfors i mellersta Sverige har han valt att leva i gränslandet mellan verklighet och fantasi. För att stå ut, flyr han tillvaron in i drömmar, videofilmer och böcker. Han betraktas som lite som en enstöring och han vägrar anpassa sig till ortens traditioner och mer normala beteenden.
Men vem är han egentligen? Vad förbereder han sig inför, och varför känner många i hans omgivning en sådan respekt för honom trots att han av många hånas och trakas­seras för sitt beteende, klädsel och sydländska utseende.
Den enda som anar något är Samuels fostermamma Signe. Hon vet att något mycket märkligt snart kommer att förändra Samuels situation och livet i Bjurfors.

I Mats debutbok ”Upp stiger solen” får läsaren, under en två-årsperiod, ta del av en ung mans fantasi och drömmar. Boken handlar också om revansch och om att tro på sig själv och kämpa för det man tror på.

Ladda ned ”Upp stiger solen”

Planerad release för debutboken ”Upp stiger Solen” är 2020-02-01

Här hittar du böcker,  studier och forskningsresultat som vi rekommenderar för bättre hälsa, ekonomi och personlig utveckling.

Om du hör av dig så kan du säkert få låna litteratur av oss eller att vi kan ordna fram ett exemplar åt dig.

Varför måste vi tillföra Omega-3?

En kort film om varför EPA och DHA är så viktigt för vår hälsa och vår hjärna (3.38 minuter på engelska)