Hyr vårt hus i vackra Los Balcones

Vi har hittat vår plats i solen! Kanske kan det bli din också?

Vi köpte vår villa sommaren 2017 efter att ha gjort ett par rejäla rundresor i södra Spanien. Vi bilade runt i hela Andalusien och utmed kusten på Costa Blanca (från Cartagena i syd till Valencia i norr). Det finns många fantastiska platser i Spanien men vårat val föll på Alicanteprovinsen och Orihuela Costa. Villaområdet Los Balcones där vi hittade vår lilla oas ligger på en sluttning straxt söder om staden Torrevieja och de kända saltsjöarna som bidrar till det torra och jämna klimatet året om.

Att kunna vara i Spanien även vintertid kändes viktigt för oss och det var en anledning till vårt val av region och område. Det tar en knapp timme från Alicante flygplats med bil och området där vi bor är livligt och levande även på vintern med gott om året-runt-boende och öppna restauranger även när sommargästerna lämnar kusten.

På Costa Blanca är mat och dryck lite billigare jämfört med många andra semesterorter i Spanien, Frankrike och Italien. Något annat som underlättar livet härnere kring Torrevieja är språket. Är man inte så bra på spanska så pratar nästan all personal i butiker och restauranger engelska eller skandinaviska!

Det finns 12 golfbanor i närområdet varav några är internationellt kända. Torreviejas tennisklubb ligger bara 2 km norr om vårt hus. Och vill man uppleva riktigt storstadsliv så är inte Alicante och Valencia så långt borta eller om du vill besöka ett av södra Europas största shoppingcentra (Zenia Boulevard) så ligger det bara ligger 10 minuter bort med bil från vårt hus.

Stränder finns det gott om här i regionen och medelhavet håller sig varmt och badbart en bra bit in mot november. Vi har cirka 3 kilometer ner till stränderna och närheten till havet är förstås viktig men av olika skäl valde vi att inte bo för nära vattnet då det ofta blåser och vindarna kan kännas lite fuktiga och kyliga på vintern.

Tillgången till en egen insynsskyddad trädgård och pool är guld värt tycker vi men det känns bra att det är cykelavstånd ner till havets brus om man vill ta en drink, promenera, doppa sig eller ligga på beachen och slappa en dag.

Tretton miljoner svenska lövsångare kan inte ha fel – De flyttar varje vinter till varmare breddgrader.

Nyligen ringmärktes och släpptes en liten lövsångare i staden Murcia bara några mil från vårt spanska hem. Tio dagar senare upptäcktes den i vid Nidingens fågelstation nära Kungsbacka. En tiodagarsresa på nära 240 mil och den hade bara gått ned i vikt från 8,9 gram till 8,5 gram.

Så vill vi även jag och Nancy ha det inom en inte allt för avlägsen framtid. Att få ”häcka” under sommaren i ett vackert Sverige och därefter lagom fort och bekvämt kunna färdas söderut. Att övernatta på spännande ställen i Europa och äta gott, se nya platser och sen landa vid vårt vattenhål för vila, värme, umgänge och långa soliga vinterdagar med närhet till både havet och bergen.

Borta bra men hemma bäst!

Vid poolen och grillen kan ni ordna ert eget poolparty för familj och vänner.

Kom och hälsa på oss när vi är där eller boka in en egen tid i huset. Vänner och bekanta får gärna använda huset efter överenskommelse. Hör av er om ni är intresserade så skickar vi lite mer information om tillgänglighet och annat av  intresse. Vi kommer att ordna med nyckelhantering och tillsyn men så länge tar vi vid behov hjälp av snälla vänner och grannar som kan lotsa er rätt och som finns i närheten om ni får problem med något. Det går ju alltid att chatta med oss och få instruktioner och tips via telefon eller liknande under ert besök där nere. Vi kommer också att spela in några filmer på plats som ni kan titta på innan ni reser eller om det skulle behövas när ni kommit på plats.

Läs mer här – fakta om vårat hus i Los Balcones

Eftersom vi själva än så länge endast utnyttjar huset på våra egna semesterveckor så finns det god chans att huset är tillgängligt för er, speciellt under sommaren men också under höstlov och sportlov då vi troligen inte är där själva.
Vi kommer kontinuerligt att åka ned och göra förbättringar i huset och på tomten men om det pågår något större projekt så kommer vi att förvarna om det.
Poolen sköts av en firma som tittar till den varje vecka (på torsdagar) och ser till att den är ren, har rätt mängd vatten och ett komfortabelt PH värde.

Välkomna!

En normal vinter i södra Spanien är som en skön sommar i Sverige!.

Vad är målet med din semesterresa? Även om du bara vill ta det lugnt så kan du inte undgå att njuta av nya platser, maten och atmosfären.

Vintertid är förstås högsäsong för alla golfälskare men det är inte mer än 30 mil ned till Sierra Nevadas Alpina värld. Varför inte boka in ett par dar därnere i pisterna i kombination ett besök i vackra Granada och det mäktiga Alhambra.