Här formas en av våra drömmar

Målet är tydligt och resan är påbörjad.

För några år sedan satte jag och Nancy oss ned och skissade på hur vi ville att vår värld skulle se ut år 2020 och därefter.

Det handlade mycket om det som vi skriver om här i bloggen och på de andra sidorna. Det vill säga om en god framtida hälsa, ett aktivt liv men också om att också kunna jobba tillsammans med något meningsfullt även efter att vi ”gått i pension”.

Ett av målen på vår ”vision-board” som nu börjar bli verklighet är att vi vill bo i ett varmare och framför allt soligare land under vinterhalvåret. Eftersom vi i Sverige bor på landet och gärna vistas i skog och mark så uppskattar vi att vårt spanska hus ligger på en välbesökt och tätbebyggd kuststräcka som är levande och aktiv året om. Här omkring Torrevieja så finns det gott om aktiviteter, glada och positiva människor och dessutom bra möjlighet för oss att dela vårt hus med andra. Det finns också goda förutsättningar att jobba extra med att informera om förebyggande hälsa och bra kosttillskott, något som vi redan idag gör på ”hobby-basis”.

När vi i Juli 2017 tog över huset så var det mycket slitet och eftersatt. Trädgården var vildvuxen, poolen var i dåligt skick och det mesta var i original från 1986 då det byggdes. Vi såg direkt potentialen och har nu satt igång att renovera huset och snygga till tomten. Det första vi gjorde var att tömma och renovera poolen och att konvertera den till en ”saltvatten-pool”. Saltet i vattnet omvandlas till rätt mängd klor genom en katalytisk process. Det betyder skönare badvatten och mindre påverkan på ögon, hud, hår och på miljön i största allmänhet.

Sedan september 2017 så har en hel del moderniseringar gjorts och vi har bytt alla fönster och renoverat invändigt. Under 2018 så tog vi ned mängder med träd och byggde nya murar runt poolområdet och lade konstgräs och mer klinker runt poolen. Våren 2019 så flyttade vi placeringen på köket och gjorde nytt gästrum där köket tidigare låg. Så nu har vi ett nytt och fräscht kök i anslutning till poolen och uteköket.

Huset ligger i ett lugnt och ganska fashionabelt villaområde där de flesta är året-runt-boende spanjorer, britter och skandinaver.

Tomten är på 800 kvm och poolområdet och uteköket ligger på baksidan och är i princip skyddade från insyn. Det går att parkera bilen på uppfarten och tomten är inhägnad med staket och grind så det är hundsäkert för att valfritt stänga dem inne eller ute.

Villan har 2 sovrum och 2 badrum men är inte speciellt stor till ytan (ungefär 85 kvm i bostadsplanet) men det finns gott om fina terrasser, även ett solarium på taket. Även om huset har det man behöver så vill ju helst vara utomhus så mycket man kan!

När man kommer in i huset via den stora verandan med kvällssol så finns där ett litet allrum med TV och öppen spis.
Till höger är matplatsen och ett gästrum med 2 sängar. Gäster har också ett eget badrum med badkar/dusch.

Det finns ett ”master bedroom” med dubbelsäng  och ett eget badrum med dusch.
Köket är som sagt nybyggt och har utgång mot poolområdet.

Det finns två luftvärmepumpar med antingen AC eller värme. Den ena är i TV-rummet och den andra i stora sovrummet. Alla rum har god ventilation och det finns jalusier och myggnät på de flesta fönstren så det går att vädra ordentligt när det är riktigt varmt.

I källaren finns det ett stort garage/förråd och ute på tomten en fristående tvättstuga och vårat privata förråd.

Vid poolen finns det ett stort utekök med kolgrill, rinnande vatten, bardisk och ett par barstolar.

En solvärmd dusch finns intill poolen. LED-belysningen i poolen tänds via manöverpanel i pumpskåpet vid poolen

Mobilt eller fast internet saknas i huset så ni får tillsvidare utnyttja er egen roaming. Svenska operatörer erbjuder ofta en viss mängd fritt surfande även inom övriga EU, annars betalar man ju nu samma pris som det kostar att surfa hemma nuförtiden.
De allra flesta mobilnät erbjuder god täckning i området, även för 4G mobilt bredband som vi vet fungerar bra via ex.vis Tele2s samarbetspartner.

Hundar är välkommen om de är försiktiga med möblerna och inte badar i poolen. Tomten är som sagt var inhägnad och trygg för både mindre barn och hundar ur den aspekten. Vi har ofta hundbesök så om ni är allergiska så gör en egen bedömning kring detta.

Affärer (Consum och Aldi) samt en hel del restauranger och pubar finns på gångavstånd från huset (cirka 1 km). Till närmaste Mercadona är det cirka 2km. Man klarar sig alltså utan bil men vill man åka till golfbanor (10 km), shoppingcenter (3 km) och till havet (3 km) så är ju en hyrbil att föredra, även för transfer till och från flygplatsen.

Det finns gott om hyrbilsfirmor på flygplatsen i Alicante och att rekommendera någon speciell är inte så lätt. Vi har provat  Record Go några gånger och de har varit bra. Läs mer på www.rentalcars.com som är en samlingsportal. På sikt kommer vi att ha en egen bil därnere som det finns möjlighet att använda. Vi har också en cykel som ni kan låna.

Adressen är:

Calle Cabo del la Nao Bal 205 (husnummer 25), Urbanisation Los Balcones, Orihuela, Alicante, Spain

(Kartan nedanför ger dig en ungefärlig orientering till rätt kvarter)